Кристина Тимановска, лекоатлетка от Беларус, получи полска хуманитарна виза. Това  съобщи в Туитър

...
Кристина Тимановска, лекоатлетка от Беларус, получи полска хуманитарна виза. Това  съобщи в Туитър
Коментари Харесай

Беларуска спринтьорка получи полска хуманитарна виза

Кристина Тимановска, лекоатлетка от Беларус, получи полска филантропична виза. Това  съобщи в Туитър в понеделник заместник -външният министър на Полша Марчин Пшидах.

Беларуската спринтьорка отхвърли да се качи на полет от Токио в неделя (1 август), откакто беше откарана на летището срещу волята й. Кристина Тимановска се оплакала от треньорите на националния тим и незабавно била оттеглена от надпреварите. Ако се върне назад в родината си, се притеснява, че ще бъде вкарана в пандиза.

24-годишната Тимановска потърси отбрана от японската полиция на интернационалното летище “Ханеда ” късно в неделя. В понеделник сутринта японският народен представител Тайга Ишикава се опита да я посети в на летището, само че полицията му сподели, че тя към този момент не е там.

" Беларуската спортистка Кристина Тимановска вече е в директен контакт с полски дипломати в Токио. Тя получи филантропична виза. Полша ще направи всичко належащо, с цел да й помогне да продължи спортната си кариера ", написа той.

Заместник -външният министър на Полша заяви, че откакто получи филантропична виза, Тимановска ще отлети за Варшава. 

Лекоатлетката се оплака, че е трябвало да взе участие в щафетата 4х400 м, откакто за някои членове на екипа е открито, че нямат право да се състезават на Олимпиадата, защото не са минали задоволително количество допинг проби.

“Някои от нашите девойки не дохвърчаха тук, с цел да се състезават в щафетата 4х400 м, тъй като нямаха задоволително допинг проби “, сподели спортистката пред Ройтерс от летището и упрекна треньорите в немарливост.

“Треньорът ме добави към щафетата без мое познание. Говорих обществено за това. Старши треньорът пристигна при мен и сподели, че е имало заповед от горната страна да ме отстранят ”, сподели Тимановска.

Представители на опозиционния Беларуски фонд за взаимност в спорта оповестиха, че Тимановска е наложително изведена от Токио по отношение на рецензиите й към дейностите на треньорския щаб. След това Тимановская разгласи желанието си да търси леговище в Европа. Освен това в обществените мрежи тя се обърна към Международния олимпийски комитет с молба да се намеси в обстановката и да й помогне. Според думите й, върху нея е упражняван напън и се пробват да я изведат от Япония без нейно единодушие.

Беларуският олимпийски комитет отхвърли обвиняванията. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР